Saturday, 6 June 2015

Despre scoala , normalitate , dreptul de a te exprima si alti demoni parintesti


Nu  stiu altii cum sunt(ca sa citez ) , dar eu cand imi amintesc de scoala si de anii de liceu imi aduc aminte cu drag de diriginta din primul an , care spre marele meu noroc a fost si in clasele 5-8 cu noi , de domnul profesor de istorie si de ....chiuluri.
Si imi amintesc de interdictii, de obligatii, de teme mult prea lungi ,de teze pentru care invatam lectii plictisitoare , de profesorii care ne intrebau ce functii au parintii nostri , de colegii care vroiau sa stie ce firma sunt adidasii tai mai mult decat ce carte citesti .
Se pare ca o data cu timpul au crescut pretentiile , preturile telefoanelor pe care le afiseaza copiii , sumele pe care primesc ca si bani de buzunar , dar au scazut drastic prietenia, loialitatea parintilor fata de copiii lor si  interesul profesorilor de a transmite nu doar lectia de fizica , ci si din experienta lor micilor(sau marilor) scolari.
Intr-un secol al informatiei si liberei opinii , a devenit o problema sa ai o opinie ca elev , sa ceri sa fii respectat ca om -indiferent de varsta pe care o ai ,sa iti exprimi dezaprobarea fata de lectii , chiar si daca e fata de lectia de religie , sa te ridici pentru tine si sa spui cu glas tare ca nu consideri ca esti tratat corect de chiar cei care ar trebui sa te invete ce este corectitudinea!

Pentru parintii care isi invata copiii sa fie deschisi , pentru parintii care insufla copiiilor lor o minte libera si independenta , am gasit articolul de mai jos.Sper sa va fie de ajutor in lupta asta ! 
Pentru parintii care considera ca te aliezi cu profesorii ca sa pui la punct pe micul ,,derbedeu'' , articolul de mai jos sper sa va arate ce inseamna sa iti sustii copilul.
Iar pentru cei care nu au timp , am selectat cateva sfaturi , ...ca sa aveti timp sa le retineti pe fuga :)
,,If your child is in the traditional school system, it is imperative that you be a strong parent and resist the pressure of teachers and school officials who try to tell you how to parent.
  • Take your power back as a parent.
  • Take a stand for your children.
  • Stop caring what others say about you or your children.
  • Don’t be bullied by school authority figures – who want you to bully your own children.
  • Support your children in thinking for themselves.
  • Overcome your own fears of breaking free.
  • Find other parents who think like you.
  • Form support groups for parents – and for the children.

Most of all, trust yourself as a parent, and don’t be afraid to go against the grain, in support of your children.''http://wakeup-world.com/2015/04/05/raising-awake-children-in-a-broken-school-system/

Post a Comment