Vrei idei bune ?Zilele astea il urmaresc cu mare drag pe Radu Atanasiu , profesor la Maastricht School of Management Romania , maratonist , fundraiser si nu numai.

Pentru unii dintre noi el este Mickey de la maratoane , pentru altii -business angel sau domnul profesor de pe Iversity .org ,  unde preda cursul de Critical Thinking, unul dintre putinii romani care predau MOOC.
Anyway , mi-a picat in mana zilele trecute un articol publicat pe revistabiz.ro si m-am gandit ca e prea bun ca sa nu ti-l aduc in atentie.

Un preview ca sa vezi ca merita 10 minute sa citesti  si  sa il urmaresti pe autor.

Chiar are idei numai bune de dezbatut!


,,De ce nu e bine sa avem convingeri beton? In orice proiect exista un lucru mult mai daunator decat sa fii ineficient: poti fi eficient in directia gresita. Am invatat asta de la Adrian Stanciu si discutia pornise de la diferenta semantica (in engleza) dintre “efficient” si “effective”. Daca trebuie sa ajungi de la Bucuresti la Constanta si vrei sa o iei pe A1 poti fi foarte eficient: ajungi pe autostrada folosind scurtaturi in Militari, ai o masina performanta care nu doar ca merge repede, dar consuma foarte putin, pleci in zori cand traficul e minim. Problema e ca, fiind convins ca A1 merge spre mare (si nu A2, cum e de fapt), te indepartezi eficient si sigur de Constanta. De aceea e necesar cateodata sa ne scuturam de praf convingerile, sa scoatem busola si sa le mai analizam o data. E bine sa luam o pauza de cateva minute de la a biciui echipa cu KPIs pentru a vedea daca acesti indici ne apropie sau de fapt ne indeparteaza de scopul initial.''

Articolul complet aici :http://www.revistabiz.ro/curajul-de-a-te-razgandi/

Si cu ocazia asta , ii uram impreuna succes la Transfier Triathlon, un triatlon care se numara in top 3 cele mai grele din lume !

http://nostresstriathlon.ro/Evenimente/ro/25-07-2015/25-iulie-transfier-70-3-triathlon.html

0