Orange Juice

Dr. Wayne Dyer spunea:

“Sa presupunem ca uite, stau in fata dumneavoastra. 
Va rog sa vizualizati asta. Stau in fata dumneavoastra si am o portocala. Si iau aceasta portocala si o strang.  O strang atat de tare cat pot eu sa strang.

Ce o sa iasa? Suc.Ce fel de suc?  

Suc de portocala. Ar putea fi, in vreun fel, suc de mere? Nici macar o sansa? Haideti, nici suc de mango? Macar o data? Nici o greseala, nu? 

Niciodata, orice ar fi… Ok, ati trecut testul. 

Urmatoarea intrebare:  De ce? De ce, cand storci o portocala, atat de tare cat poti sa strangi, iese suc de portocale?

 Pentru ca asta se afla inauntru. Nu-i asa?
 Pe planeta noastra, cand strangi ceva, iese ceea ce se afla inauntru.
 Nu-i prea greu, asa-i?

 Nu conteaza daca mama ta e cea care stoarce portocala, nu conteaza ce instrument foloseste, nu conteaza daca tocmai ai fost la ciclu, si apoi ai stors o portocala, nu conteaza daca seful tau e cel care stoarce portocala, sau daca o fac copiii tai… 

Nu conteaza timpul, sa zicem ca ei o fac dupa-amiaza, sau daca e la patru dimineata, oare conteaza?

De cate ori storci o portocala, singurul lucru care iese in afara este ceea ce se afla inauntru. Corect? 

Fara nici un dubiu. Acelasi lucru e valabil si pentru voi. Este un principiu universal. Cineva va stoarce, adica cineva va supune unei presiuni, cineva spune despre voi lucruri care nu va plac, cineva va supune unei tensiuni, seful va zice, de pilda, ceva, si atunci din voi iese afara mania. Si iese din voi ura. Si iese din voi frica. Si iese din voi stres. Si iese din voi tensiune. De ce? Este din cauza sefului vostru? A felului in care sunteti stors? Niciodata. Este din cauza mamei? (O, ea poate fi afurisita uneori, nu-i asa?) Ei, nu. Este din cauza copiilor vostri? Nu. Ceea ce iese din voi intotdeauna, cand cineva va stoarce, va preseaza, e ceea ce se afla inauntru.

Este un principiu vital pentru a fi o persoana fara limite. Este atat de crucial in a ajunge la asta si a intelege asta. Daca aveti vreun pic de ura fata de cineva din lumea asta, sau manie, sau frica, ori oricare din aceste lucruri, ele nu au nimic de a face cu restul lumii. Au de a face doar cu ceea ce voi ati pus inauntru.

Dar cum a ajuns inauntru vostru ceea ce se afla acolo, in voi? Asta e cheia. Cum a ajuns acolo? Din ceea ce ganditi. Doar din ceea ce ganditi. Vedeti, nu exista manie in lume. Nu exista stres in lume. Nu exista tensiune. Este prefect! Deja am vorbit mai inainte, acesta este un loc perfect! E grozav! Totul curge in felul in care trebuie sa curga! Dovada pentru acest lucru? Exista cate dovezi vreti! Priviti doar in jurul vostru.

Totul este un miracol. Totul, inclusiv voi. Nu exista greseli. Totul este perfect. Si tot ce vi se intampla voua, ca este o trauma sau o boala, sau ca cineva va trateaza intr-un anume fel, in toate astea e o lectie.

 Persoanele fara limita inteleg lectiile primite in viata si de aceea ele celebreaza lectiile. Ajungeti la acel punct din viata voastra in care nu blestemati lucrurile care va vin in cale, si nu invinovatiti lucrurile care vin spre voi, si mai ales nu invinovatiti pe altcineva. “
0