Poveste greu de digerat.Poveste pentru tine.

O sa iti spun o poveste… Aseaza-te comod, respira adanc si lasa inima sa inteleaga. E o poveste greu de digerat. 

Nu vedea padurea, din cauza copacilor.
(proverb romanesc)


O sa trec direct la subiect. E o poveste scrisa doar pentru tine. Pentru a-ti reaminti ca esti special si meriti sa te bucuri de fiecare moment prezent.

Ti-ai fixat un ideal la care vrei sa ajungi, un ideal care e intotdeauna undeva in viitor.De parca ai uitat ca viitorul nu e nicaieri inca, el nu a luat nastere.
Din cauza idealului acesta, traiesti intr-un viitor care nu e altceva decat un vis. Din cauza idealului nu poti trai aici si acum, din cauza idealului te condamni ca inca nu l-ai indeplinit.
Toate ideologiile, toate idealurile dezaproba ceea ce esti azi, fiindca prin ele ia nastere in minte o imagine a ceea ce ar trebui sa fii , iar comparandu-te mereu cu imaginea respectiva vei simti ca ceva lipsesteca nu esti indeajuns.
Consideri ca ar trebui sa fii intr-un anume fel. Dar nu esti.
Si te condamni pentru asta.
Dar cum ramane cu ceea ce esti déjà ? Merita celebrat omul care esti azi. Tot ce ai construit pana acum, merita celebrat.
Altfel ratezi viata.

Ti-e teama de ceea ce s-ar putea intampla cu visele tale. Croiesti tot felul de scenarii si apoi incepi sa le cauti cusururi .Faci ipoteze negre si te inarmezi ca sa castigi lupta. Dar lupta , dragul meu , nu este inca. E doar in mintea ta. Nimic rau nu ti se intampla.Esti in siguranta. Respira.Lasa-ti maxilarul sa se desclesteze. Nu mai stange din dinti. Nu mai strange pumnul. Lasa palma deschisa. Lasa-ti inima deschisa.

Lasa teama in pace, lasa mania in pace –tu sarbatoreste viata. Cu timpul , bucuria va creste si ele vor pierde teren. Respira aerul de afara si stai in soare. Gandeste-te cat de norcos esti ca poti sa faci asta. Priveste padurea si bucura-te de energia ei buna. Atinge-ti inima si bucura-te ca bate. Esti viu. Simti. Traiesti. Ai oameni pe care ii porti in suflet, ii iubesti. Si esti iubit. In loc sa te pregatesti pentru esec, fii mereu pregatit cu inima curata pentru bucurie.

Esti furios si dezorientat ca nu te poti bucura, ca nu intelegi lectia si nu se aseaza lucrurile cum ai vrea tu; nu altcineva iti provoaca mania, ci tu esti manios  din cauza ca nu poti sa te bucuri de nimic si traiesti nefericit-de aici vine mania. Ceilalti sunt doar pretexte.

Mintea are doar 2 variante :lupta sau fugi. Ori de cate ori este o problema, mintea iti spune sa lupti cu ea, ori sa fugi de ea. Iar ambele variante sunt gresite. Daca lupti cu ea, problema te va acapara. Daca lupti, esti divizat, caci problema nu e in afara, ci in tine.
De ce nu te poti relaxa ?  De ce nu poti sa te lasi in starea de abandon ?
Din cauza ca ai reprimat atatea. Din cauza ca tot ce ai reprimat trebuie controlat.Din cauza ca tot ce nu e controlat , poate sa te surprinda. Iar daca nu gestionezi orice surpriza ar putea aparea, ai putea fi prins nepregatit. Si tu vrei sa fii pregatit de lupta. Mereu. Dar lupta nu mai apare. Lupta este doar in mintea ta.Te macina si te tine mereu in suspans, nu te lasa sa te bucuri de liniste.

Retine : cand e vorba de altcineva, mintea are dreptate. Cand esti singur, mintea greseste.Doar inima poate sti.
Logica are pasii ei si fiecare pas e urmat de altul ;nu exista sfarsit.

Aseaza-te , sa nu faci nimic. Inchide ochii si stai, stai , stai pana cand totul se va aseza. Va dura ceva timp. Ai atatea pe cap. Iti este greu. Si ai obosit. Ai obosit sa fii pregatit pentru ceea ce nu mai vine.
Ai obosit sa cauti sensul la lectia care nu se mai arata. Ai obosit sa gestionezi situatii care nu se cer gestionate. Ai obosit sa fii mereu alert. Ai nevoie de timp. Dar numai de timp. Nimic altceva. Doar stai si respira. Asculta-ti respiratia. Nu e nevoie sa lupti sau sa fugi. Observa-ti corpul. Observa-ti viata. Ce s-a intamplat azi ?Ce ai simtit ? Ai fugit ? Ai luptat ? Sau ai ales sa fii observator la ceea ce se intampla si sa lasi strategia sa se nasca dintr-o minte clara ? Lasa deoparte idealurile care iti arata zi de zi ca nu esti bun. Esti perfect.  Lasa lupta si condamnarea. Viata ta devine o batalie constanta. Dar nu asta e scopul. Ea trebuie traita frumos si nu cucerita.
Trecutul se intoarce pe cai neintelese, ca sa ne mai testeze o data.
Ai acceptat lectia? Ai reparat vechile greseli ? Ai vindecat ranile?
Sau te-ai aruncat in vechile tipare, perpetuand iar si iar  vechile rani ?
Mai ai  timp sa iti alegi calea. Apoi  incepe o viata noua, constienta. Nu lua cu tine erorile trecutului. Nu mai lua cu tine bagajul.
Acum e momentul sa vezi ce te tine pe loc si sa mergi mai departe curat, deschis. E greu sa te desparti de durere si de confort, dar adevarul elibereaza.
Observa-ti viata, priveste-te in ochi si intreaba-te : ce greseala porti cu tine viata dupa viata ? Acorda-ti timp.

Puterea ta interioara te va ajuta. Doar asculta-te,fii curajos si nu te mai teme de viitor.
E  firesc sa nu il cunosti.E firesc sa nu se lase controlat  si modelat dupa placul tau.
Nu incerca sa fii impotriva firii. Caci Dumnezeu e firea . Si impotriva Lui nu vei castiga niciodata.Nu incerca sa anticipezi , caci  nu iti este dat. Nu e rolul tau sa tii fraiele. Ci al universului. Nu incerca sa iei locul lui Dumnezeu si sa creezi tu ziua de maine. Tu doar vei putea alege daca vrei sa mergi la dreapta sau la stanga. Dar drumul nu e creatia ta !

Universul are grija ca noi toti sa primim ceea ce ne face bine, atunci cand invatam lectiile. Si nu uita, cand iti este usor , atunci e bine. Atunci esti pe drumul cel bun.

*disclaimer: De obicei nu scriu in limba romana, insa rareori mi se contureaza atat de limpede o poveste.Am simtit sa ti-o ofer asa. Sunt sigura ca mesajul ei iti va arata exact ceea ce trebuie sa vezi azi.Acum.
0